Hexafluorine

Hexafluorine® är en hyperton, aktiv neutraliserande spolvätska för angrepp av syror med fluor, exempelvis fluorvätesyra men även enskilda syror. Hexafluorine kan användas på såväl hud, i ögon och mun.

Hexafluorine fungerar på två sätt:

  • Sköljer likt vatten bort det frätande ämnet.
  • Tillägger neutraliserande och kelaterande egenskaper som påskyndar och optimerar sköljningen.

Hexafluorines hypertonitet förhindrar det kemiska ämnet från att penetrera vävnaden och skapar en negativ ström som drar ut den kemiska produkten.

Dess neutraliserande och kelaterande egenskaper möjliggör att Hexafluorine fungerar effektivt på både de frätande (H+) och toxiska (F-) delarna hos kemikalien, som i fallet med fluorvätesyra karakteriserar den svåra brännskadan som uppstår vid exponering.

Sköljning med Hexafluorine kontra sköljning med vattenLikt vatten innebär det att ju snabbare man kan starta sköljning med Hexafluorine, desto mindre risk är det att en kemisk brännskada skall uppstå.

Hexafluorine möjliggör en snabb neutralisering av de frätande och toxiska delarna hos fluorvätesyran, till skillnad från vatten som endast späder och sköljer bort ämnet. Vattnet som har sköljts med innehåller dessutom fortfarande fluorvätesyra och förblir mycket starkt.


Förpackningar

Image 1 Hexafluorine 500 ml Flaska eller Påse är en aktiv neutraliserande spolvätska för angrepp av kemikalier. Tömningstid 3 minuter.

Artnr. 98-12-5 Påse 500ml
Artnr. 07-2-16  Flaska 500ml

Image 1 Hexafluorine Station Skåpär en aktiv neutraliserande spolvätska för angrepp av fluorvätesyra. 2st 500ml Hexafluorine flaska
Väska 1st Kalciumglukonatgel tub (tillval)
Artnr. 11-2-14 

Image 1Hexafluorine DAP 5 literEndast för utvärtes bruk. Förvaras frostfritt. Använd ej efter sista förbrukningsdatum. Använd eller utgången DAP skall returneras till oss för utbyte. Skyddsskåp och Skyddsskåp med värme finns som tillval.
Artnr. 99-2-55 

Image 1 TillbehörMidje/Axelväska för Hexafluorine 500ml påse

Artnr. 07-0-16